Information från Com Hem!

Den 8 sep 2020 blir ditt tv-utbud helt digitalt – Ändra till digital-tv redan nu

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september går de över till helt digitala tv-sändningar med bättre kvalitet och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma. Det kan du göra redan nu.

Flera veckor innan ändringen börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under augusti behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering.

Varför moderniseras tv-utbudet från Com Hem?

Digitaliseringen av tv-sändningarna är en del i ett stort digitaliseringsprojekt där Com Hem vill erbjuda sina kunder obegränsad uppkoppling och tv-upplevelser med bästa kvalitet.

Förändringen innebär en direkt förbättring av bild och ljud. Samtidigt frigörs utrymme i nätet som de analoga sändningarna tagit upp, vilket ger kapacitet till stabilare och snabbare bredband.

Nu kan du som bor i en fastighet ansluten till Com Hem dessutom skapa ett konto för Comhem Play, helt utan extra kostnad. Då kan du se de flesta av dina tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU. Läs mer om Comhem Play.

Mer information

All information om digitaliseringen finns samlad på comhem.se/digitalisering. Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan den 8 september för att kunna fortsätta se på tv när de analoga kanalerna utgått.

Information is also available in English, Arabic, Dari (Persian), Tigrinya and Somali at comhem.se/digitalisering.

 

2 tankar om “Information från Com Hem!

  1. Bytte idag för att upptäcka att betydligt färre kanaler ingår, lite tråkigt att ComHem ”låtsas” om en förbättring, modernisering när du för samma kanalutbut som tidigare nu vill ha 149 kr / mån betalt, det hade varit bra om det hade framkommit i nyheten. (Jag antar at styrelsen inte kan göra något åt detta att ComHem bestämmer helt och håller vilket ju är tråkigt.

  2. Håller med ovanstående. Blåst på kanal 12 (men om man vill fortsätta titta på Mordutredarna kan man kanske ansluta datorn för på YouTube finns alla säsonger utan reklam med AD Block).
    Kanske hittar jag Kunskapskanalen på kanal 125. Hittat också är BBC World News (123) och CNN International (120).
    Det här går att hitta på — http://www.comhem.se/kundservice/tv-och-play/kanalplatser –.
    Jag har däremot inte hitta någon information om radiostationerna. Tips är att välja kanal 1 och sen backa till 1010 (sic) och därifrån gå baklänges. Den första radiostationen är fransk men både p3 (tvi) och p2 (hurra) finns. Sen tappade jag lusten.

Kommentera