En liten påminnelse inför sommaren

Nu är sommaren här! Många har äntligen blivit vaccinerade och vi kan börja bjuda hem vänner igen för umgänge, både utom- och inomhus. Förhoppningsvis väntar några månader med fint väder framför oss, och för att det ska bli en härlig sommar för oss alla vill vi i styrelsen påminna om några punkter som kan vara värda att tänka lite extra på:

  • Det kan vara skönt att sitta ute på sin balkong eller uteplats om familjen har ”hemester”. Respektera att våra lägenheter ska präglas av nattro från kl 22.00-07.00, grannen bredvid önskar kanske sova med öppet fönster under ljumma sommarnätter.
  • Grillning på balkongen är endast tillåten med elgrill. Föreningen har annars två iordningställda grillplatser med grill, bord och stolar. Passa på att använda dem och laga maten i vår fina trädgårdar! Det finns inget bokningssystem för dessa platser utan här är det först till kvarn som gäller.
  • Att röka på balkongen är inte förbjudet, men tänk på att det kan ställa till besvär för andra. Visa hänsyn till dina grannar och rök på ett sätt som inte stör andra. Vi påminner om att rökning inte är tillåtna i trapphus eller andra gemensamma utrymmen.
  • Om du tänker ha fest och det finns risk för störningar, meddela dina grannar i god tid så man är förberedd på det.

En bra tumregel är som vanligt att bemöta andra på det sätt man själv vill bli bemött. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar för allas trevnad, vill man läsa mer om vad det innebär har styrelsen skrivit ordnings- och trivselregler som sitter i varje port samt finns på hemsidan. Dessa gäller för dig som bostadsrättsinnehavare, familjemedlem, andrahandshyresgäst, inneboende och besökare.

Låt oss ha en fantastisk sommar och en påbörjad återgång till det normala samtidigt som vi visar hänsyn till varandra!

Kommentera